Ny kvalitet, ny ballonjakke

Ny kvalitet, ny ballonjakke

maj 28, 2020

For lidt over 1 år siden strikkede jeg min første Ballonjakke, og jeg har stort set boet i den siden. Albuerne er tynd slidte, og den gemmer mange minder, i de efterhånde slidte masker. Nu må jeg have en ny

Så da jeg for noget tid siden fik mulighed for at teste en ny lækker kvalitet, single merino uld, som passede perfekt til opskriften måtte jeg igang med en ny. Garnet har været farve i noget tid og ligget klar, kun for at jeg fik lidt strikke tid igen.

Og ligesom i opskriften strikker jeg den sammen med en tråd mohair for at få den perfekte strikkefasthed, 13,5 m x 23 r = 10 x 10 cm.

Jeg strikker i fv. Summer Love og Pretti Pink

Opskriften er overzise og min gamle ballonjakke strikkede jeg i str. M (jeg er normalt str. L)  men den nye skal strikkes i str S, da jeg gerne vil have den lige en tand mindre en den sidste. 6 fed Merino single, 100 g = 200 m sammen med 3 fed mohair 50 g = 420 m vil være mit totale garnforbrug.

Da jeg fik garnet hjem var jeg lidt i tvivl om det ville fungere, da garvet ufarvet virkede meget tungt selv om det var single, men efter en favning og tørre tid var den puffet dejligt op, og giver det smukkeste resultat når den er strikket op. Jeg har allerede taget beslutning om at det er en ny kvalitet vi skal have hjem.